Workshops

Op het Rian Rat Event organiseren we ook graag een leuke workshop. Deze wordt in de editie van 2023 opnieuw verzorgt door Zaza Wouters van Beestenspullen. Lees hieronder meer over de workshop en andere activiteiten in de workshopruimte.

Wil jij zelf ook een workshop geven op het Rian Rat Event – of heb je een fantastisch idee voor een workshop? Laat dit dan weten aan de organisatie

Workshop Snuffelmat maken

Ratten zijn super slimme dieren die graag uitgedaagd worden. Leer hoe je verrijkend speelgoed maakt voor jouw langstaartige slimmerikjes! Aan het eind van de workshop ga je naar huis met jouw zelfgemaakte prachtige snuffelmat. In een snuffelmat kun je allerlei lekkere snoepjes verstoppen, je rat moet dan door de mat wroeten en snuffelen om de snoepjes te vinden. Dit houdt ze lekker bezig en stimuleert het natuurlijk foerageergedrag. Snuffelmatten zijn al jaren populair onder hondeneigenaren, maar ook voor ratten is het geweldig speelgoed.

De workshop kost €15 per persoon en duurt een ongeveer 60-90 minuten. Er zijn twee tijdsblokken waarop ingeschreven kan worden.

  • 10.30 uur (eindtijd rond 11.30-12.00)
  • 13.00 uur (eindtijd rond 14.00-14.30)

Inschrijven kan op voorhand via onze webshop – zo ben je verzekerd van een plaatsje – of op de dag zelf indien er nog plaats is.

Verder knutselen

Naast de workshop snuffelmat maken zal ook plaats zijn om een foerageerspeeltje in elkaar te knutselen. Inschrijven op voorhand is niet nodig, je kunt je door de dag heen aanmelden in de workshopruimte. Een foerageerspeeltje knutselen kost €7,50

De workshopruimte heeft verder ook plaats om te zelfstandig te knutselen en een hoekje om te kleuren. Een gezellig plek om met andere creatieve rattenliefhebbers samen te zijn dus!